Kristallicht Sieraden
voor iedereen een juweel
×
 x 

Winkelwagen is leeg

De kralen en sieraden onderdelen business kent verschillende facetten, vele daarvan zijn mooi geslepen om in sieraden termen te blijven. Toch ook zijn er (vage) facetten, die omgeven zijn door onduidelijkheden en vragen. Bijvoorbeeld de term een 'goud verguld kraaltje'.  Vraagt u zich ook wel eens af 'Wat is dat precies?, 'Wat kan ik er van verwachten?' 

Zilver maakt het verschil:

De kralen in de webshop zijn allen van .925 sterling zilver, ook de zilver goud vergulde kralen. De aanduiding .925 wil zeggen dat de legering (samengestelde metaal) voor 92,5% bestaat uit puur zilver en voor 7,5% uit een ander metaal, zoals koper, platanium, zink. Elk toegevoegd metaal kan een bepaald aspect van zilver benadrukken of versterken.  Puur 100 % zilver is te zacht om  te verwerken in sieraden. Het soort metaal wat wordt gebruikt als toevoeging heeft ook invloed op de kleur die het zilveren voorwerp krijgt. Daarom zijn er soms kleurverschillen tussen de verschillende zilveren kralen. Fabrikanten stappen soms ook wel eens over naar een andere samenstelling. In ieder geval zijn alle producten nikkelvrij. Wilt u informatie of er tussen bepaalde kralen onderling sprake is van kleurverschillen, vraag dan gerust. 

Het rhodineren van zilver betekent dat er een laagje rhodium wordt aangebracht op het zilver. Rhodium behoort tot de platinametalen en is een hard edelmetaal. Het heeft een zilver-witte kleur, die het meest lijkt op de kleur van wit goud en chroom. Zilver kan na enige tijd dof worden en gaan oxideren. Gerhodineerd zilver blijft daarentegen heel lang mooi en beschermt het zilver tegen oxidatie processen.

Het is niet alles goud wat er blinkt. Puur goud (24K) is te namelijk te zacht voor het maken van sieraden. Daarom worden sieraden gemaakt van legeringen (minimaal 10K goud!) d.w.z. dat goud wordt gemengd met andere metalen als zilver, koper of zink. 

De ene gouden laag is de andere niet. Vergulden betekent dat een goudlaag is aangebracht op een ander metaal.

In de webshop vindt u veel sterling zilver goud vergulde kralen en onderdelen. De dikte van de laag wordt aangegeven in de eenheid Micron (µ).

GOUD is weer in. Gelukkig! 

Op de website zijn we medio januari begonnen een onderscheid aan te brengen in de sterling zilver vergulde kralen en onderdelen die wij verkopen. De dikte van de goudlaag en het proces van hoe deze wordt aangebracht, bepaald de duurzaamheid van de goudlaag. 

Op de website onderscheiden we 3 categoriën vergulde kralen en onderdelen op basis van de dikte van de goudlaag:

Een laag goud wordt onder hoge temperatuur en druk op een ander metaal (meestal messing) aangebracht. De laag goud is vele malen dikker dan sterling zilver vergulde kralen en onderdelen. Blijft bovendien langer mooi. Gaat een leven lang mee, zegt men wel eens. Omdat er meer goud gebruikt wordt, zijn dit soort kralen en onderdelen vaak duurder.

×

TOP