Wie zit er achter Kristallicht? Een korte introductie:

Kristallicht is in 2006 door mij, Annette Segaar, opgericht. 

annet segaar 200

Mijn moeder had een voorliefde voor sieraden en mooie kleding. Van haar heb ik geleerd dat accessoires naast kleding van groot belang zijn voor het totaalplaatje. Zo waren we altijd op zoek naar mooie combinaties en is mijn voorliefde voor sieraden ontstaan. Ik ben een echte ekster. Bovenal dol op de natuur en haar schoonheid.

Als kind liep ik op het strand schelpen te zoeken. Later, in mijn studententijd in Amsterdam, liep ik uren op het Waterlooplein te zoeken naar leuke kleding, en andere spullen omdat we geen geld hadden en koopjes zochten. 

Jaren later heb ik voor een collega eens wat kralen bij elkaar gezocht voor een ketting, die bij haar jurk moest passen. Dat viel zo goed uit en voelde zo natuurlijk  dat ik als vanzelf sieraden ben gaan maken.

Voor ik het wist had ik zoveel kralen dat ik een webshop begonnen ben. Met het gevolg  dat ik steeds minder tijd heb voor mijn andere werk: het coachen van mensen met gezondheidsklachten.

Aanvankelijk maakte ik zelf sieraden die ik verkocht op kunstmarkten. Het zoeken naar kralen breidde zich steeds meer uit. Zelfs in de Curaçaose zee heb ik een keer een kraaltje afgepakt van een koffervis die er mee aan het spelen was. Daar schaamde ik mij achteraf wel over. Arme koffervis!

De inkoop én verkoop van kralen en onderdelen voor sieraden via de webshop hebben zo’n vlucht genomen dat daar nu bijna al mijn tijd in zit.  Bijna....want  ik pas ook met veel pret en plezier op mijn kleinkinderen. Mees, één van mijn kleinzoons, is al een enthousiaste keurmeester van mijn kralen. Paars is zijn lievelingskleur. 

Alle foto’s op de webshop maak ik zelf, ook dat is een creatieve bezigheid die plezier geeft. Mijn man doet het technische deel, in de loop der jaren hebben we samen veel kunnen verbeteren aan dit geheel. Het geeft mij veel voldoening als mensen op de webshop vinden wat ze zoeken en daar iets moois van maken.