GOUD is weer in. Gelukkig!

Wij verkopen zilver vergulde kralen. Vergulden betekent dat er een laagje goud op, in dit geval, zilver wordt aangebracht. De dikte van de goudlaag en het proces van hoe deze wordt aangebracht, bepaald de duurzaamheid van de goudlaag. 

Op de website onderscheiden we 3 categoriën vergulde kralen en onderdelen op basis van de dikte van de goudlaag: 

 

1. Standaard kwaliteit (flash gold)

Standaard vergulding- kralen/onderdelen zijn kort gedompeld in een vloeistof met  gouddeeltjes (24k). De gouden laag is zo dun, dat deze zelfs niet in micron kan worden aangegeven.  Na verloop van tijd zal het goud van het kraaltje slijten. Dit is afhankelijk van veel factoren. Bewaar de sieraden/ kralen in een droge omgeving, bij voorbeeld in een gripzakje. Deze kralen zijn gunstig in prijs. In de webshop zijn de vergulde kralen en onderdelen van flash gold gemaakt, tenzij anders aangegeven

2. 1 tot 2 micron

Bij een aantal productie methoden wordt er een hardingslaag (soort primer) aangebracht op het zilver en vervolgens wordt via het proces van electroplating/ galvaniseren een goudlaag aangebracht. Deze kralen zijn zeer slijtvast en men kan er vele jaren plezier van hebben.

Als er een primer is aangebracht tussen het zilver en het goud is er ook geen effect meer van oxidatie van het onderliggende zilver. Doordat er meer goud op een kraal aangebracht is, is de prijs verhoudingsgewijs hoger.

In deze categorie vallen ook kralen/onderdelen die via een soort gietproces en electroplating worden verguld. Hoe het precies werkt, is niet altijd te achterhalen. De fabricage methode kan een goed bewaard geheim zijn, net als een recept van populaire gerechten een goed bewaard geheim is. Dit geheim wordt van generatie op generatie doorgegeven. 

3. Minimaal 2,5 micron

Dit is echte professionele kwaliteit. Onderdelen zijn sinds kort al in de webwinkel verkrijgbaar. Naarmate de belangstelling en vraag naar deze kwaliteit groeit, wordt het assortiment kralen en onderdelen uitgebreid. 

Vermeil betekent goud op zilver verguld. Er is geen wettelijke norm in Nederland wanneer iets vermeil mag worden genoemd. Internationaal wordt met vermeil een minimale dikte van 2,5 micron aangegeven. In de webwinkel zal vermeil alleen worden gebruikt bij kralen en onderdelen die een vergulding van 2,5 micron of meer hebben.