Zilver maakt het verschil:

De kralen in de webshop zijn allen van .925 sterling zilver, ook de zilver goud vergulde kralen. De aanduiding .925 wil zeggen dat de legering (samengestelde metaal) voor 92,5% bestaat uit puur zilver en voor 7,5% uit een ander metaal, zoals koper, platanium, zink. Elk toegevoegd metaal kan een bepaald aspect van zilver benadrukken of versterken.  Puur 100 % zilver is te zacht om  te verwerken in sieraden. Het soort metaal wat wordt gebruikt als toevoeging heeft ook invloed op de kleur die het zilveren voorwerp krijgt. Daarom zijn er soms kleurverschillen tussen de verschillende zilveren kralen. Fabrikanten stappen soms ook wel eens over naar een andere samenstelling. In ieder geval zijn alle producten nikkelvrij. Wilt u informatie of er tussen bepaalde kralen onderling sprake is van kleurverschillen, vraag dan gerust. 

Zilver is gevoelig voor zuren en chemicali├źn (bv zwavel) in de lucht of op de huid. Bekend is de aanslag die dan ontstaat. Dit is het gevolg van het oxidatieproces, zoals dat wel genoemd wordt. Zilver kan lang mooi blijven als u het droog bewaart. Geen sieraden met zilver op een bord hangen of kettingen in de 'buitenlucht' ophangen, hoe leuk het er ook uit ziet. Zelf bewaar ik mijn zilveren sieraden in plastic gripzakje met een organische droogmiddel er in of een anti-aanslagpad (te koop in de webshop).  

In veel artikelen die je koopt (tassen, vitamine potjes e.d.) zitten kleine zakjes die bedoeld zijn om het vocht uit de lucht te binden. Deze zijn erg geschikt om bij uw sieraden te bewaren.

Een leverancier vertelde mij trouwens iets opmerkelijks. Het schijnt dat zilver dat op een zwarte ondergrond wordt bewaard, eerder uitslaat. Waarom wist de leverancier niet. Doe er u voordeel mee.

Ondanks deze bezwaren die aan zilver kleven, wordt de uitstraling van zilver niet voor niets vaak vergeleken met het schijnsel van de maan. 

Zilver speelt al sinds 3000 B.C. een rol in verschillende culturen en religies. Niet alleen als betaalmiddel, maar ook door de verschillend spirituele en helende eigenschappen / betekenissen die er aan werden toegekend.

Als je met (half)edelestenen kralen sieraden maakt, dan voegt het gebruik van .925 zilveren kralen echt iets toe. Maak uw sieraad met zilver en je ziet het verschil. Zilver en andere edelmetalen zijn waardig gezelschap voor de schatten van de aarde, het stenen volk, de mineralen.

Zilver kunt u onderhouden door regelmatig op te wrijven met een zilverpoetsdoek. Af en toe een badje in water met groene zeep houdt de sieraden schoon. Goed afdrogen en vervolgens wachten met opbergen totdat ze helemaal droog zijn. Anders veroorzaakt achtergebleven vocht weer versneld aanslag.

Als er al aanslag zit, is een goede optie het zilver te dompelen in een badje met soda en kokend water. Het borstelen met een zacht (tanden)borsteltje met ouderwetse witte tandpasta is ook effectief, maar iets minder vriendelijk voor het zilver.