De kralen en sieraden onderdelen business kent verschillende facetten, vele daarvan zijn mooi geslepen om in sieraden termen te blijven. Toch ook zijn er (vage) facetten, die omgeven zijn door onduidelijkheden en vragen. Bijvoorbeeld de term een 'goud verguld kraaltje'.  Vraagt u zich ook wel eens af 'Wat is dat precies?, 'Wat kan ik er van verwachten?' 

Kwaliteit is echter goed te vertalen naar specificaties die (u en mij) inzicht geven in de samenstelling en kwaliteit van het product. Zo klinkt de benaming 'sterling zilver verguld' heel goed, maar is eigenlijk te algemeen. Het geeft onvoldoende informatie over de kwalitieit en of die geschikt is voor het doel wat je er mee voor ogen hebt. Opmerkelijk is dat veel leveranciers meestal niet vermelden wat de dikte is van de goudlaag van een bepaald artikel of wat het karaat gehalte is. Eén oorzaak lijkt te zijn dat de producten die een leverancier verkoopt verschillende mate van vergulding kennen. Fabrikanten die leveren aan groothandels zijn meestal wel gewend om specificaties te geven over de vergulding. Soms alleen bij navraag. In mijn ervaring laten groothandels en webwinkels daarentegen, om wat voor reden dan ook, deze informatie vaak achterwege bij het aanbieden van producten.  Misschien heeft het ook te maken met dat de kopers er niet naar vragen? 

In het assortiment van de webwinkel van Kristallicht Sieraden ziet u steeds meer het resultaat van dit voortdurende zoekproces naar meer inzicht in de goud vergulde materie. Vandaar ook de titel 'Gouden inzichten'.

Voor zover de fabrikant / leverancier deze informatie geeft, zal ik die met name bij goudvergulde producten vermelden.  

Door het lezen van de informatie in de 'gouden inzichten' kunt u gericht kiezen op basis van het doel waarvoor u de kralen wilt gebruiken. Heeft u vragen dan hoor ik die graag. 

Annette Segaar 

Eigenaar van Kristallicht Sieraden